Από το σημερινό μας φούρνισμα … …σπιτικά ψωμάκια και τυροπιτάκια γεμιστά με…

1
282

Από το σημερινό μας φούρνισμα …

…σπιτικά ψωμάκια και τυροπιτάκια γεμιστά με φέτα ή γραβιέρα Αμφιλοχίας, φτιαγμένα με αλεύρι ολικής από τους Μύλους Μακρακώμης και αγνό θαλασσινό αλάτι με βότανα “Φλώρος” Μεσολογγίου @https://www.facebook.com/floros.fysiko.alati.mesologgiou?hc_location=ufi από τις αλυκές Μεσολογγίου…?

Η συνταγή είναι απλούστατη, η επιτυχία, όμως, οφείλεται κυρίως στα υλικά, όπως κατεξοχήν το αλεύρι, το συγκεκριμένο αλάτι με βότανα και το τυρί.

Υλικά
Για την ζύμη:
1 φλυτζάνι Αλεύρι Ολικής (Μύλοι Μακρακώμης)
1/3 φλυτζάνι Αλεύρι γοχ (70%)
Αλάτι αγνό θαλασσινό με βότανα “Φλώρος”
1 φακ. ξερή μαγιά
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την γέμιση:
Τυρί φέτα
Γραβιέρα Αμφιλοχίας
Λίγη κρέμα γάλακτος
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
Διαλύουμε την μαγιά στο νερό (προαιρετικά μαζι με 1 κ.γ ζάχαρη) και την αφήνουμε 10′ να φουσκώσει
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα αλεύρια, το αλάτι, την μαγιά και τέλος το ελαιόλαδο.

Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 1ω σε ζεστό μέρος (πάνω από καλοριφέρ/δίπλα σε τζάκι/στον φούρνο σε 35β)

Την τοποθετούμε πάνω στον πάγκο και την πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα. Την κόβουμε με μαχαίρι σε επιθυμητά κομμάτια και τα απλώνουμε με πλαστή ή ενα μπουκάλι σε φύλλα ηπ σε μπαλάκια για ψωμάκια.
Γεμίζουμε το κάθε κομματι ζύμης ηπ φύλλου με το τυρί, πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα και ψήνουμε πάνω σε λαδόκολλα στον προθερμασμένο στους 200β φούρνο για 20′ στους 180β.






Source