Η μυρωδιά του φρεσκοψημμένου ψωμιού είναι αναπόσπαστο στοιχείο έμπνευσης στη ζωή…

1
258

Η μυρωδιά του φρεσκοψημμένου ψωμιού είναι αναπόσπαστο στοιχείο έμπνευσης στη ζωή του χωριού. Ευχόμαστε οι φίλες και φίλοι της Σελίδας μας,να μοιράζονται την ίδια χαρά και ευχαρίστηση, που νιώθουμε και μεις, όταν ζυμώνουμε και ψήνουμε το δικό μας σπιτικό ψωμί…


Η συνταγή είναι βασισμένη στη συνταγή των φίλων μας “Αγαπητα Αρτοποιηματα”, και τους ευχαριστούμε!

ΜΠΑΓΚΕΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ
Υλικα
Αλευρι χωριατικο 500 γρμ. περιπου.
Νερο χλιαρο 380 γρμ
Μαγια νωπη 15 γρμ. η 1 1/2 φακελακι
Αλατι 10 γρμ.
Εκτελεση
Ανακατευω καλα το μισο νερο την μαγια και λιγο αλευρι. Αφηνω για 10 λεπτα.
Προσθετω και τα υπολοιπα υλικα .Θελω να κανω μια λεια και μαλακη ζυμη.Αφηνω να φουσκωσει.Πλαθω τα ψωμια μου και αφηνω παλι για 30 λεπτα σκεπασμενα να φουσκωσουν.Τα χαραζω και τα φουρνιζω σε φουρνο προθερμασμενο στους 220 β. (Σημ: εμείς -κατα κανόνα- στα πρώτα 15′ τοποθετούμε μέσα στο φούρνο και ένα μεταλικό δοχείο με βραστό νερό για να έχουμε υδρατμό)
Μετα απο 10 λεπτα κατεβαζω την θερμοκρασια του φουρνου στους 200 β.και ψηνω για 15 λεπτα ακομη περιπου.

Source

1 ΣΧΟΛΙΟ