Κοτόπουλο γιουβέτσι – Νόστιμο Χωριάτικο Φαγητό από το Ξηρόμερο Υλικά 1 κοτόπουλ…

6
223

Κοτόπουλο γιουβέτσι – Νόστιμο Χωριάτικο Φαγητό από το Ξηρόμερο

Υλικά
1 κοτόπουλο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ώριμη μέτρια ντομάτα τριμμένη στο μπλέντερ
1 φλυτζάνι τσαγιού ποτήρι λάδι
Αλάτι θαλασσινό 1 κοφτή κουτ.σούπας
λίγο πιπέρι
1/2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
1 πακέτο κριθαράκι χοντρό (500 γρ.)

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπυλο σε μερίδες (Προσοχή, δεν το πλένουμε)

Το αφήνουμε λίγο να σουρώσει και τα σωτάρουμεμε λίγο λάδι γυρνώντας το κι από τις δύο πλευρές.

Ρίχνουμε τα μεζέδια σε μεγάλη κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σωτάρουμε το σκόρδο -κρεμμύδι κι αφού χρυσίσει προσθέτουμε την πάστα και τέλος την ντομάτα.

Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και καλύπτουμε το φαγητό με νερό.

Βράζουμε για μισή ώρα και ρίχνουμε το φαγητό σε μεγάλο ταψί (όχι πυρέξ!), συμπληρώνοντας με νερό αν δεν έχει.

Τοποθετούμε το ταψί στη μεσσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου και όταν πάρει βράση σκορπίζουμε παντού το κριθαράκι,προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τακτικά.

Πιο νόστιμο γίνεται όταν το αλατίζουμε σε μεζέδια.

Αφήνουμε να ροδίσουν οι μερίδες, γυρνώντας τες και να βράσει το κριθαράκι, αλλά να κρατάει λίγο πρίν το βγάλουμε, δηλ. δεν αφήνουμε να βράσει πολύ.

Επίσης φροντίζουμε να έχει νερό για να μην πήξει,να μη γίνει ένα σώμα το κριθαράκι.

Πηγή – xiromeritissa.wordpress.com



Source

6 ΣΧΟΛΙΑ