Μπακλαβάς ή Γαλακτομπούρεκο, με “το τρελό”, και το απίθανο σιρόπιασμά τους️… α…

22
329


Μπακλαβάς ή Γαλακτομπούρεκο, με “το τρελό”, και το απίθανο σιρόπιασμά τους❗️… από το Cafe Andreou, στο Οντάριο του Καναδά ????
(Όπως πληροφορηθήκαμε, το σιρόπιασμα αυτό (αναβράζον) επιτυγχάνεται εφόσον ο μπακλαβάς ή το γαλακτομπούρεκο είναι ακόμα καυτό από τον φούρνο!…)

“Προσδεθείτε”, γιατί… απογειωνόμαστε…?

Εδώ, το γαλακτομπούρεκο με την ωραιότατη παραδοσιακή συνταγή της φίλης μας Σπυριδούλας Μπούμπουλη, από την Πάτρα!

” Καλημέρα σας! Τι θα λέγατε να προσθέσω κι εγώ με τη σειρά μου μια γλυκιά νότα στη μέρα σας??? 😉
#Γαλακτομπούρεκο λοιπόν σας προσφέρω Το συγκεκριμένο γλυκό στην Πάτρα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη δημοτικότητα την περίοδο των Αποκριών…Η συνταγή μου γνωστή και μη εξαιρετέα θα έλεγα διότι την ακολουθώ πιστά επί σειρά ετών και δεν την αλλάζω επ ουδενί. Σας την δίνω λοιπόν και πάλι και σας εύχομαι ένα γλυκό και όμορφο Σαββατοκύριακο! :

ΥΛΙΚΑ (ΤΑΨΙ Ν40)
500 ΓΡ. ΦΥΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ/ΒΗΡΥΤΟΥ
ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ…

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 ΛΙΤΡΑ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΠΛΗΡΕΣ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
6 ΑΥΓΑ (ΧΩΡΙΣΤΑ ΚΡΟΚΟΙ-ΑΣΠΡΑΔΙΑ)
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ
3 1/2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
3 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ
1 Κ.Σ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΙΝΑ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΦΥΛΛΑ ΑΛΕΙΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΝΑ-ΕΝΑ.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ. ΟΤΑΝ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ “ΒΡΟΧΗΔΟΝ” ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ. ΤΟΤΕ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ. ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΕΠΕΙΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ Τ’ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΜΑΡΕΓΚΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΝΙΛΕΤΑ. ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ. ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΥΛΛΑ ΕΝΑ-ΕΝΑ ΚΑΙ Τ’ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ. ΕΠΕΙΤΑ “ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ” ΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ “ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ” ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ. “ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ” ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ “ΡΟΔΙΣΕΙ” ΚΑΛΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 5ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩ ΦΥΛΛΑ ΤΡΑΓΑΝΑ. ΟΣΟ ΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΜΑΣ ΨΗΝΕΤΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ. ΑΡΧΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 1-2 ΒΡΑΣΕΙΣ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ. ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΓΙΑ 3ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ “ΠΙΕΙ” ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!!!”

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! ❤️[fb_vid id=”689777047750261″]#FreshOutTheOven: #MrBaklava….. “#HOMEMADE #AUTHENTIC #GREEK #BAKLAVA!!!!!” Cinnamon-Honey-Lemon Syrup, Cinnamon-Sugar Spiced Pecans-Walnuts, Layers Of Golden Phyllo Pastry (DON’T FORGET TO LIKE OUR PAGE Cafe Andreou!!!!!)

Source

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καντε μια αναρτηση οτι ειναι μπακλαβας και μαλιστα οτι το σιροπιαζει κατω απο ελεγχομενη φλογα , γιαυτο σπαρταραει ετσι το σιροπι γιατι θα σας κανουν παραπονα οτι δεν τους πετυχε το γαλακτομπουρεκο! Μπραβο για την ωραια δουλεια!!!!