Μπιφτέκια γιουβέτσι στη γάστρα… …σημερινό και σπιτικό… Η συνταγή για τα …

2
1761

Μπιφτέκια γιουβέτσι στη γάστρα…

…σημερινό και σπιτικό…

Η συνταγή για τα μπιφτέκια:
Υλικά
1κ. μοσχαρίσιο κιμά (όχι πολύ λιπαρό)
3 φέτες ξερό χωριάτικο ψωμί – κατά προτίμηση με προζύμι – πάντως όχι του τοστ (!) μουσκεμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
¾ φλιτζανιού τραχανά με μανιτάρι ‘Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών’
1 κρεμμύδι ή ½ μεγάλο ψιλοκομμένο
3 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. κύμινο
2 κ.γ. αλάτι αγνό θαλασσινό με βότανα ‘Φλώρος’
3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
Λίγο πιπέρι, δυόσμο και ούζο (προαιρετικά)

Οδηγίες
Αναμειγνύετε σε μία σουπιέρα όλα τα υλικά μαζί
Τα ζυμώνετε καλά για μερικά λεπτά
Σκεπάζετε το μείγμα με μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα
Πλάθετε σε μπιφτέκια στο επιθυμητό μέγεθος
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σς ταψί ή γάστρα

Για το γιουβέτσι:
Στην γάστρα βάζετε 2-3 φλιτζάνια κριθαράκι χονδρό, 2 ποτήρια νερό, ντοματάκια αποφλοιωμένης, πελτέ, αλάτι, πιπέρι, λίγο πάπρικα γλυκιά και ένα κ.γ. ζάχαρη.

Προσθέτετε τα μπιφτέκια και ψήνετε για 30′ περ. σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β. Ελέγχετε ενδιάμεσα για επί πλέον νεράκι.

Σερβίρετε αφού ξεκουραστεί και κρυώσει λίγο με τυρί τριμμένης μυζήθρας και κόκκινο ξηρό κρασί.





Source